Konservering og Restaurering

Media conservator kan konservere og restaurere de fleste typer papirgenstande så som akvareller, litografier, fotografier, fotoalbum og breve. Ved konservering gennemgås genstandendes tilstand og opbevaringsforhold  med henblik på at forlænge levetiden af genstandende. Det kan være ved at pakke genstandende i syrefri materialer, installering af UV filter på vinduer eller justering af lys og temperatur. Restaurering er fysisk behandling af et værk. Det kan være lapning af rifter, rengøring af snavsede overflader og skjolder, planering af krøllet papir og fiksering af løse farvelag. Alle behandlinger udføres med syrefrie materialer godkendt til bevaring. Opgaverne udføres på eget værksted eller ude hos jer, alt efter hvilken løsning der er bedst. 


Eksempler på restaurering af papirgenstande

Arkitekttegninger af Louisiana Museums bygninger: Tørrensning, udglatning af krøllet papir og lapning af rifter.

George Jacobsen farvelitografi: Tørrensning, vask og afsyring af meget gulnet papir. 

Bernard Schultze gouache på papir: Udglatning af krøllet papir, lapning af rifter, fastlæggelse af løst farvelag og retouchering.

Beatles plakat: Vask, stabilisering og montering på japanpapir, fastlæggelse af løse dele samt udfyldning af manglende dele, retouchering.

Storm P. breve og dagbog: Rensning og lapning af rifter og løse dele.

Bøger fra det Kongelige Bibliotek: Lapning og udfyldning af manglende dele, ny indbindning og udformning af nye omslag.

Tivoli lampeskærm: Rensning, lapning af ødelagte kanter og reduktion af pletter, ny snor og rengøring og maling af lampestativ.